Новини

Компания Ruukki достави покривни стоманени покрития за пет сгради на хотелски комплекс в Подмосковието.Сандвич панели Ruukki - видове и приложението имКак правилно да избераем фасадни и покривни покрития? Мнение на специалистите на RuukkiСъвременни спортни съоръжения от метални конструкции RUUKKI Покривни термопанели - топлина за домаЦвят и настроение със сандвич панелите на Ruukki в DHL LOGISTICS CENTERRuukki® Hyygge - простата форма на щастиеПокривни плоскости - различни видове и цени Първа по име, първа и в действителност, благодарим на фирма Ruukki Ikano - нискоенергиен пилотен проект на Ruukki

Външният вид привлича възхищение

Външният  вид  привлича възхищение

01-05-2018


Изображенията дават характер и израз на сградите


Поставянето на специален акцент върху фасадата повишава стойността и оценката на дадена област. Това е гледната точка на архитекта Леннарт Йонасон, който е проектирал сградата Fleminghallen във Фламингсберг, в община Хъдинг. Флемингсберг се намира на около 20 километра южно от Стокхолм. Fleminghallen  бе завършен в края на 2017 г. и е домакин на пазар на ICA, заедно със спортна зала и апартаменти  на горния етаж.

"Фокусирането върху външния вид повишава имиджа на района и дава на жителите повече основание да се гордеят с обкръжението си", казва Ленарт Йонасон от Sweco Architects.

Изделието Ruukki Expression се използва във  фасадата на Fleminghallen, която се състои от енергоспестяващи стенни панели и изображения, прикрепени към тяхната повърхност.

Поставянето на специален акцент върху фасадата влияе на хората по много начини. В приятна обстановка, вандализмът и развалянето на собствеността, например, значително намаляват.

"Тази инвестиция също така отразява благодарност към хората, които използват сградата", продължава г-н Йонасон.

В непосредствена близост до Fleminghallen е построен хотел, а пред него има и публичен площад. Развитието на района все още е в ход, а локализацията се развива малко по малко в новия център на Флемингсбърг.


 Вдъхновение от колажите на картината


Без да обмисляме въпроса по-дълбоко, човек би помислил, че картините със спортни теми ще представляват най-добрата илюстративна тема за стените на спортната арена. Въпреки това, те също могат лесно да бъдат интерпретирани като продуктова реклама.

“Ако шаблоните и снимките трябваше да представят предмети, хора, растения или други директно интерпретирани обекти, фасадата би била по-семпла и скучна. Зрителите биха се отегчили с тях по-бързо. Фасадата дава характер на сградата и създава атмосфера в околността. Интересът към сградата се увеличава, когато зрителят не е съвсем сигурен какво показват изображенията ", обяснява Ленерт Йонасон.


 Нещо съвсем ново


Сканска  е разработчик на Fleminghallen и главен изпълнител. В допълнение към техническите изисквания, като компактност и шумоизолация, изискванията към архитектурата бяха, че в дизайна на сградата ще се извърши нещо специално.

За ръководителя на проекта Сканска  - Даниел Бенделин, Fleminghallen беше първият му контакт с концерна  Руукки. Сканска използва опитна инсталационна фирма за тази цел и работата е завършена перфектно.


Акцент и идентичност на района


Изображенията придават характер и израз на сградите, особено в индустриалната обстановка, където сградите са от един и същ вид.

"Снимките и фасадите излязоха страхотно. Получихме само положителна обратна връзка и от факта, че подчертахме изкуството. Много от участниците в проекта са толкова доволни от постигнатото, че са направили снимки на сградата и са довели семействата си с тях, за да видят какво са постигнали в работата си ", казва архитект Йонасон щастливо.

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.
   


Външният  вид  привлича възхищение

» Всички новини