Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Външният вид привлича възхищение

Външният  вид  привлича възхищение

01-05-2018


Изображенията дават характер и израз на сградите


Поставянето на специален акцент върху фасадата повишава стойността и оценката на дадена област. Това е гледната точка на архитекта Леннарт Йонасон, който е проектирал сградата Fleminghallen във Фламингсберг, в община Хъдинг. Флемингсберг се намира на около 20 километра южно от Стокхолм. Fleminghallen  бе завършен в края на 2017 г. и е домакин на пазар на ICA, заедно със спортна зала и апартаменти  на горния етаж.

"Фокусирането върху външния вид повишава имиджа на района и дава на жителите повече основание да се гордеят с обкръжението си", казва Ленарт Йонасон от Sweco Architects.

Изделието Ruukki Expression се използва във  фасадата на Fleminghallen, която се състои от енергоспестяващи стенни панели и изображения, прикрепени към тяхната повърхност.

Поставянето на специален акцент върху фасадата влияе на хората по много начини. В приятна обстановка, вандализмът и развалянето на собствеността, например, значително намаляват.

"Тази инвестиция също така отразява благодарност към хората, които използват сградата", продължава г-н Йонасон.

В непосредствена близост до Fleminghallen е построен хотел, а пред него има и публичен площад. Развитието на района все още е в ход, а локализацията се развива малко по малко в новия център на Флемингсбърг.


 Вдъхновение от колажите на картината


Без да обмисляме въпроса по-дълбоко, човек би помислил, че картините със спортни теми ще представляват най-добрата илюстративна тема за стените на спортната арена. Въпреки това, те също могат лесно да бъдат интерпретирани като продуктова реклама.

“Ако шаблоните и снимките трябваше да представят предмети, хора, растения или други директно интерпретирани обекти, фасадата би била по-семпла и скучна. Зрителите биха се отегчили с тях по-бързо. Фасадата дава характер на сградата и създава атмосфера в околността. Интересът към сградата се увеличава, когато зрителят не е съвсем сигурен какво показват изображенията ", обяснява Ленерт Йонасон.


 Нещо съвсем ново


Сканска  е разработчик на Fleminghallen и главен изпълнител. В допълнение към техническите изисквания, като компактност и шумоизолация, изискванията към архитектурата бяха, че в дизайна на сградата ще се извърши нещо специално.

За ръководителя на проекта Сканска  - Даниел Бенделин, Fleminghallen беше първият му контакт с концерна  Руукки. Сканска използва опитна инсталационна фирма за тази цел и работата е завършена перфектно.


Акцент и идентичност на района


Изображенията придават характер и израз на сградите, особено в индустриалната обстановка, където сградите са от един и същ вид.

"Снимките и фасадите излязоха страхотно. Получихме само положителна обратна връзка и от факта, че подчертахме изкуството. Много от участниците в проекта са толкова доволни от постигнатото, че са направили снимки на сградата и са довели семействата си с тях, за да видят какво са постигнали в работата си ", казва архитект Йонасон щастливо.

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.
   


Външният  вид  привлича възхищение

» Всички новини