Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Първата финландска зала с почти нулева енергия от Ruukki Construction Част 3 - Енергийни панели

Първата финландска зала с почти нулева енергия от Ruukki Construction         Част 3 -  Енергийни панели

26-04-2018

Плътни стени, генериращи енергия


Обвивката на стените и покрива на сградата има голямо значение за енергийната ефективност. По тази причина външните стени на сградата са оборудвани с енергийна панелна система на Ruukki, с херметични панели и пломби между панелите, цокъла и покрива. Енергийните панели намаляват разходите за отопление, което от своя страна намалява разходите за експлоатационни разходи и емисиите на въглероден двуокис. Повишаването на енергийния клас също повишава стойността на недвижимия имот. Енергийните панели са сандвич панели с изолационен слой между два тънки стоманени листа. Пет цвята на енергийните панели на Ruukki в сградата бяха използвани до общо 1 520 м 2 . За първи път между панелите е включено модулно формоване с различни цветове, чрез което се получава голямо разнообразие във фасадата. Дебелината на изолацията в стената и в ъгъла е 23 см.


Отопление и охлаждане от покрива


В сградата са монтирани нови видове профили на отопление и охлаждане, разработени от Ruukki Construction. Профилите са прикрепени към долната част на тавана. Техните генерирани лъчения охлаждат или затоплят интериора, в зависимост от сезона и желаната вътрешна температура на сградата. Новият тип система за отопление и охлаждане на помещенията намалява потреблението на енергия, причинено от вентилацията. Потокът от въздух се изисква само за притока и отстраняването на свеж въздух - не за отопление на помещенията. Новата система за управление намалява температурните колебания на всеки етаж в залата, което значително увеличава удобството на залата, което подобрява благосъстоянието на работното място и производителността.


Впечатляваща фасада


Фасадата на сградата е изградена с енергийни панели Ruukki в пет отделни цвята. Някои панели са микропрофилирани, а някои имат равномерни повърхности. В допълнение към елементите, които генерират слънчева електроенергия, се получава впечатляващ външен вид за фасадите с продукти Ruukki Expression ™ и Ruukki Forma ™.
В западния фронтон на сградата, Ruukki Expression ™ е инсталиран на приблизително 240 м 2 . Този продукт позволява всякакъв вид графично изображение или модел да бъде прикрепен към фасадата. В тази енергийно ефективна сграда, моделът на облачно небе илюстрира положителната реакция на сградата върху околната среда. По южната фасада в фасадните панели на техническата зона са монтирани стоманени ламели Cor-ten. Ruukki Forma ™ позволява монтирането на фасадните продукти на Ruukki на панелите и по-многоизмерния външен вид на сградата. В тази зала са монтирани специални панели Cor-Ten, които покриват площ от около 90 м 2 .


Данни в реално време


Инструментите и сензорите са инсталирани в сградните структури, за да се измери функционирането на сградните структури, както и механичните и електрическите решения и да се провери тяхната енергийна ефективност. Събраните данни ще бъдат използвани в поддръжката на недвижимите имоти, за да се настрои сградата да работи така, както е планирано. Данните могат да се прилагат и при разработването на продукти.
В допълнение към енергийно ефективните строителни решения, споменати по-горе, Ruukki Construction е предоставила Hall´steel рамката, заедно с нейните проектни задачи, планове и монтаж.


Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

Първата финландска зала с почти нулева енергия от Ruukki Construction         Част 3 -  Енергийни панели

» Всички новини