Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Първа по име, първа и в действителност, благодарим на фирма Ruukki

Първа по име, първа и в действителност, благодарим на фирма Ruukki

08-05-2018

В югозападната част на Швеция, на 10 километра южно от Гьотеборг е малкота село Ховос. На входа към него се срещаме с грандиозна сграда - многофункционален комплекс, наречен Primo. За изграждане са използвани решенията за фасадни системи от фасадни системи и метални конструкции Ruukki, направени по специалната поръчка на инвеститора.


"Не сме се стремили да изградим обикновена офис сграда", казва Оскар Линдстрьом, мениджър проекти за Next Step Group - Собственикът на Primo, групата Next Step, се стреми да създаде сгради, в които има място за архитектурно творчество.
Първото нещо, с което впечатлява Primo е неговият уникален стил, постигнат с фасадната система. Серия правоъгълни части, надвиснали една над друга, създават усещане за многопластовост и динамика. Марк Изит, архитектурен критик от шведския национален вестник Göteborgs-Posten, реагира ентусиазирано на Primo, сравнявайки го с къщите на звездите в Холивудските хълмове в Калифорния.
Фасадата, изработена от Cor-Ten® фасадни системи, с ефект ръжда, направени по поръчка от Ruukki, със сигурност привлича вниманието. Уникална благородна патина от топли оранжеви тонове покрива външните стени на Primo. С течение на времето, поради особеностите на производствената технология на фасадните системи Cor-Ten®, които не са подложени на специална повърхностна обработка, цветът на патината ще стане по-тъмен и по-наситен поради естественото стареене.
За фасадата на сградата Ruukki представи своята фасадна ситема за облицовки Forma, включваща, освен фасадните системи Cor-Ten® и стенни сандвич панели и покривни покрития.

 

Като цяло, Ruukki произвежда за Primo:

 

• 1 215 квадратни метра фасадни системи Cor-Ten®;
• 2,020 квадратни метра сандвич панели;
• 1 170 квадратни метра носещи плочи T130;
• Профили и аксесоари.

 

Уникалната форма на сградата Primo, естествено изисква използването на нестандартни строителни елементи, което не е лесна задача. Всички фасадни системи са направени по индивидуални размери и са инсталирани в строго определен ред, създавайки уникален дизайн на фасадите на Primo.


"Избрахме фирма Ruukki като доставчик, тъй като тя успя да ни представи завършена фасадна система, която изглеждаше много ефектно. Нямахме нужда от обикновена фасада ", каза Оскар Линдстрьом. -"Този проект беше уникален за всички нас. Аз съм много доволен от резултата, получихме точно това, което поръчахме. Строителството на сградата е завършено преди планираното време, а качеството му е отвъд всякакви похвали. "

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство

Първа по име, първа и в действителност, благодарим на фирма Ruukki

» Всички новини