Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Сандвич панели - предимства и приложение

Сандвич панели - предимства и приложение

02-01-2018

Съвременното строителство е интензивна и интересна сфера, изпълнена с множество рискове и предизвикателства. От една страна има все по-кратки срокове за изпълнение, защото “Времето е пари”, а от друга страна се търси високо качество на изпълнението, без какъвто и да било компромис. И двата фактора имат ключова роля и тежест в изграждането на модерното строителство.

В тази връзка, сандвич панелите са сравнително нов строителен елемент, който се отличава с изключителна целесъобразност и функционалност. Той едновременно удовлетворява нуждите за бързо строителство в кратки срокове за завършване и високото качество на изпълнението.


Допълнителни предимства на сандвич панелите са:


  -  те се доставят директно от завода и са абсолютно готови за монтаж;
  -  осигуряват разнообразни решения при монтажа;
  -  лесно и компактно се работи с тях;
  -  имат висока надеждност;
  -  безспорна екологичност.

Изброените спецификации правят сандвич панелите икономически целесъобразен, конструктивен и предпочитан вариант.


Обща характеристика на сандвич панелите


Сандвич панелите са леки, конструктивни елементи, които намират широко приложение в съвременното строителство. Те са изградени от три пласта профилирана ламарина и имат топлоизолационни свойства. Имат пълнеж в средата, който може да бъде минepaлнa вaтa, пeнoпoлиypeтaн или cтиpoпop.

 


Приложение на сандвич панелитеСандвич панелите са удобно и модерно решение, когато се изграждат различни помещения, сгради и конструкции. В световен мащаб, те се използват за създаването на външни стени с по-интересна и необичайна форма, като: летища и хотели, административти и обществени сгради, изложбени зали и спортни съоръжения.
Освен за покривни конструкции и фасадно изграждане, сандвич панелите имат широко приложение при оформянето на вътрешни пространства, включително и за изолация на камери и хладилни помещения, където е необходимо да се подържа определена температура за дълго време.
 

Външните слоеве изпълняват функцията на флангове, а сърцевината фиксира разстоянието между тях, като поема напрежението, характерно за “стеблото” на такава греда.

Добри предложения може да намерите тук.

Сандвич панели - предимства и приложение

» Всички новини