Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Сандвич панели от Ruukki за новят логистичен център на S Group

Сандвич панели от Ruukki за новят логистичен център на S Group

07-04-2016

Изключително количество Ruukki сандвич панели вложени в строителството на логистичен център на S Group.

От лятото на 2013 г., S Group изгражда логистичен център за хранителни стоки и други консумативи за бита в Bastukärr в Sipoo, близо до Хелзинки. Когато последната част от този грандиозен проект се завърши през 2018 г., логистичния център ще възлезе на около 190.000 m2.

Сандвич панели от RUUKKi - Енергия без емисии на въглероден диоксид

Дизайнът на сградата включва нискоенергийни технологии и запазване на енергията, както  и строги стандарти за енергийна ефективност. Строителството на всички сгради са съобразени с изискване за BREEAM сертификати и екологични цели, с това е съобразен всеки детайл в сградите. Детайлите са разработени с помоща на специалисти и от нашият завод.

Беше решено да се използват само възобновяеми енергийни източници в завършения логистичен център. Енергията ще бъдат рециклирана и използвана и за отопление с помощта на кондензатори на енергия,като ще бъде генерирана от енергията за производството на студ. Освен това, голяма област за извличане на геоенергия е построена под сградата.

Жизнения цикъл на сградате е от решаващо икономическо значение.

Петият етап от строителството на логистичния център на S Group беше изграждането на нейните външни стени, което започна през септември 2015 г., където общо 4 500 m2 сандвич панели на Ruukki бяха монтирани на фасадата. Преди завършването на фасадата бяха монтирани общо 32 500 м2 сандвич панели от Ruukki. Тази площ съответства на площ от около четири футболни игрища.

"Този строителен проект е уникален. Сандвич панелите от Ruukki предлагат високоефективни решения за стени на хладилни камери, фасади и други приложения. Екипът на Ruukki е постоянно в контакт с инженерите на обекта и участва активно в разработката на всички детайли. Изборът за използване на сандвич панели от Ruukki е направен не само въз основа на разходите или единичната цена на продукта, а са оценени всички параметри и спестяванията, които биха се реализирали по време на експлоатацията на обекта. По време на етапа на планиране на проекта, ние искахме да подчертаем икономическата ефективност в дълъг период от време и дори на целия жизнен цикъл на сградата.

Професионален екип по сандвич панели, ламарина и монтаж

Панелите са монтирани от упълномощена монтажна фирма от Ruukki, Oulun kuorirakenne (OKR). Фирмите, които Ruukki препоръчва за монтаж се отличават с изключителна прецизност в изпълнението на обекти за монтаж на висококачествените продукти на компанията.

Монтажът беше успешен от гледна точка на двете страни – Ruukki и на клиента. Монтажната фирма се справи с късият график на проекта. Сандвич панелите от Ruukki бяха избрани за този проект, защото те успяха да задоволят капризните изисквания на клиента и предлагат най-рентабилно решение за такъв тип сгради", обясни главния изпълнител на обекта. 

Сандвич панели от Ruukki за новят логистичен център на S Group

» Всички новини