Новини

Принтхаус край Будапеща с Lamella Cor - Ten 30 от Ruukki на главната фасада Изграждане на покривиФасадни плоскости - цени и приложениеУлуци от поцинкована ламарина - качеството си заслужаваГотовите халета - красота от металОбединяване на производствените мощности на Ruukki в Румъния Външна изолация - цени и ползиАлуминиеви профили - функции, свойства и приложениеОблицовка на Ruukki за Футуристична офис сграда MAX IVАтрактивна дизайнерска сграда в Унгария с външна обвивка от Ruukki

Метални конструкции-предимства и приложение

Метални конструкции-предимства и приложение

09-01-2018


Строителния бизнес се развива с много бързи темпове. Металните конструкции са добро решение за скорошно изграждане на обекти с различни предназначения, за различен тип дейности.


Ето няколко предимства, които могат да ви накарат да изберете метални конструкции :


     -Спестявате месеци от проектански услуги,
     -Спестявате средства, които могат да се инвестират и вложат в действащ или нов  бизнес,
     -Изграждат се сравнително бързо помещения с голяма площ за  бизнес, например търговски - склад с магазин и офис ,  призводствени - цехове или ферми, за услуги - автосервиз  или гаражи, за сравнително кратко време.


Има и други предимства - могат да се ползват много и различни готови проекти, които се рeализират с готови метални конструкции.
В този случай, ще можете предварително да добиете представа как ще изглежда готовата сграда, колко ще ви струва до окончателно завършване.


Сградите, построени с метални конструкции се изграждат доста  по бързо от стоманобетонните. Предварителното изготвяне на  металните елементи, които са носещи способства за това. Те си  монтират направо на самата строителната площадка. Не се изчаква и не е необходимо никакво технологично време, за което в стандартното строителство се изграждат кофражните форми и се поставя армировка. Не се изчаква и бетона да получи своята якост. За етажно ниво обикновено е необходимо поне 28 дни, това доста  забавя темповете на строежа, при стандартното строителство.
 
По този начин изградени от метални конструкции, сградите са значително по -„леки”, спрямо тежките и масивни стоманобетоновите конструкции на сгради, изградени по традиционния начин. Това спестява значителни разходи и време за изграждане на основите.


Други приложения :


Металните  конструкции са за предпочитане  при изграждане и на покриви. Особено при сгради с големи размери и при изграждането и разпределението на последните етажи. Избягва  се направата на дървена конструкция - чатия  и ползването на дървени колони там.


Или накратко казано: металните  конструкции водят към простота на планировъчното решение, към типизация на сградата, могат да се постигнат големи обеми свободно пространство, както и гъвкавост при  планирането на вътрешните помещения. Това е причинава да се предпочитат все по-често в днешното забързано строителство.

Вижте тук за Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

 

 

Метални конструкции-предимства и приложение

» Всички новини