Новини

Принтхаус край Будапеща с Lamella Cor - Ten 30 от Ruukki на главната фасада Изграждане на покривиФасадни плоскости - цени и приложениеУлуци от поцинкована ламарина - качеството си заслужаваГотовите халета - красота от металОбединяване на производствените мощности на Ruukki в Румъния Външна изолация - цени и ползиАлуминиеви профили - функции, свойства и приложениеОблицовка на Ruukki за Футуристична офис сграда MAX IVАтрактивна дизайнерска сграда в Унгария с външна обвивка от Ruukki

Гофрирана ламарина - приложения и препоръки

 Гофрирана ламарина - приложения и препоръки

21-12-2017

Гофрирана ламарина - приложения и препоръки


Гофрираната ламарина е произведена от поцинкована листова ламарина и валцована вълна от студено формовани в различни плочи за натиск. Тя е подходяща за промишлени и граждански сгради, складове, специални конструкции, стоманени конструкции с големи размери, интериорна и екстериорна декорация и т.н. Гофрираната ламарина е лека с висока якост, богата на цвят, удобна при строеж на различни конструкции. Издържа на земетресение, огън и дъжд. В същото време има дълъг живот, без да се налага голяма поддръжка.

Препоръки:

Създайте жизнен ритъм с гофрирана ламарина Design Paris S55 на RUUKKI за вентилирани стоманени фасадни системи.
Опитайте формата и нейните детайли върху завършената фасадна повърхност.
Енергизирайте фасадата си с SolarPlus Solar Panels.
Визуализирайте материала и цветовете в различни светлини и от различни гледни точки.
Създайте правоъгълнo усещане с дизайн с гофрирана ламарина Oulu ™ T10 A за вентилирани стоманени фасадни системи.


Приложенията на гофрираната ламарина е основно при фасадни и таванни повърхности.
Ruukki предлага широка гама нископрофилни листове за стени и покривни приложения, характеризиращи се с високо качество, издръжливост и разнообразие от форми. Нископрофилните листове на Ruukki се използват предимно като външна структура, което създава спокойна и чиста фасада.

Приложения на гофрираната ламарина:
Промишлени конструкции
Обществени сгради
Складови конструкции
Изложбени сгради
Спортни зали
Офис сгради
Проекти за реновиране
Жилищни сгради
Селскостопански конструкции

 

Носещ профилиран лист гофрирана ламарина от RUUKKI

Той се ползва както за покривни покрития и предпазването им от вода, така и за носещи конструкции.
Изборът се извършва въз основа на външния вид, съпоставен с необходимата твърдост и натоварването на сградата.

Външен контрол на качеството се извършва от Inspecta съгласно споразумението за контрол на качеството.

Както споменахме по-горе, кой тип профил ще изберете зависи от външния вид и необходимата твърдост и натоварванията, на които е подложена сградата. Носещите профилни листове гофрирана ламарина се използват както в изолирани, така и при неизолирани покриви.


Закрепване на листове гофрирана ламарина към подпорите
Профилните листове се закрепват към опората в центъра на гладката част на фланеца. Размерите, типовете и номерата на крепежните елементи са определени от проектанта. Разстоянието от ръба трябва да е не по-малка от 25 мм.

Обикновено профилираните листове се инсталират с ½ вълнообразно припокриване. Товароносимостта на листа може да бъде подсилена с допълнително припокриване на една или две вълни. Листовете са прикрепени един към друг. Съединяват се с нитове или припокриващи се винтове, определени от структурния дизайнер. Максималното разстояние между скрепителните елементи е 500 mm.

 

 

 

 Гофрирана ламарина - приложения и препоръки

» Всички новини