Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиОбновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Ikano - нискоенергиен пилотен проект на Ruukki

Ikano - нискоенергиен пилотен проект  на Ruukki

03-05-2018


Търговският център Икано във Вантаа олицетворява нискоенергиен пилотен проект за енергийната панелна система на Ruukki. С цялостна доставка, състояща се от рамката, фасадите и носещите гофрирани ламарини за покрива и чрез надзор и контрол на производството на свързани строителни елементи, Ruukki се е ангажирал със степен на херметичност от 0,6 за сградата.

Композитни колони, WQ греди, WQ ферми и междинни етажи с кухи ядра представляват структурата на двуетажната секция на търговския център. Едноетажната секция и горните етажи използват структури на ферми. Спринклерна система, която доставя вода на сградата, се използва като система за противопожарна защита.

За използването на тази специална система за противопожарна защита, Ruukki получи сертификат от Центъра за технически изследвания на Финландия. Стоманената рамка на сградата е направила HVAC дизайн и конструкция по-лесна и създава гъвкавост на модификацията.

"Първоначално планът беше да се построи конкретна сграда, но когато започнахме да планираме изпълнението и графика за доставка, ние се съгласихме със стоманената рамка на Ruukki. Нашият избор на фасадни конструкции падна върху новата, плътна енергийна панелна система на Ruukki. "- заяви  Маркуку Луолакари от Peab Oy


Доставката на Ruukki: 2011 г.

    4,500 m2      сандвич панели SPA230E AIR F
    600-тонна    стоманена рамка с конструктивен дизайн, производство и монтаж
    15 000 m2    носещи гофрирани листове

Партньори

    Разработчик: Търговски центрове Ikano Vanda Oy
    Главен изпълнител: Peab Oy
    Архитектурен проектант: Schauman Architects Ltd
Ikano - нискоенергиен пилотен проект  на Ruukki

» Всички новини