Новини

Компания Ruukki достави покривни стоманени покрития за пет сгради на хотелски комплекс в Подмосковието.Сандвич панели Ruukki - видове и приложението имКак правилно да избераем фасадни и покривни покрития? Мнение на специалистите на RuukkiСъвременни спортни съоръжения от метални конструкции RUUKKI Покривни термопанели - топлина за домаЦвят и настроение със сандвич панелите на Ruukki в DHL LOGISTICS CENTERRuukki® Hyygge - простата форма на щастиеПокривни плоскости - различни видове и цени Първа по име, първа и в действителност, благодарим на фирма Ruukki Външният вид привлича възхищение

Ikano - нискоенергиен пилотен проект на Ruukki

Ikano - нискоенергиен пилотен проект  на Ruukki

03-05-2018


Търговският център Икано във Вантаа олицетворява нискоенергиен пилотен проект за енергийната панелна система на Ruukki. С цялостна доставка, състояща се от рамката, фасадите и носещите гофрирани ламарини за покрива и чрез надзор и контрол на производството на свързани строителни елементи, Ruukki се е ангажирал със степен на херметичност от 0,6 за сградата.

Композитни колони, WQ греди, WQ ферми и междинни етажи с кухи ядра представляват структурата на двуетажната секция на търговския център. Едноетажната секция и горните етажи използват структури на ферми. Спринклерна система, която доставя вода на сградата, се използва като система за противопожарна защита.

За използването на тази специална система за противопожарна защита, Ruukki получи сертификат от Центъра за технически изследвания на Финландия. Стоманената рамка на сградата е направила HVAC дизайн и конструкция по-лесна и създава гъвкавост на модификацията.

"Първоначално планът беше да се построи конкретна сграда, но когато започнахме да планираме изпълнението и графика за доставка, ние се съгласихме със стоманената рамка на Ruukki. Нашият избор на фасадни конструкции падна върху новата, плътна енергийна панелна система на Ruukki. "- заяви  Маркуку Луолакари от Peab Oy


Доставката на Ruukki: 2011 г.

    4,500 m2      сандвич панели SPA230E AIR F
    600-тонна    стоманена рамка с конструктивен дизайн, производство и монтаж
    15 000 m2    носещи гофрирани листове

Партньори

    Разработчик: Търговски центрове Ikano Vanda Oy
    Главен изпълнител: Peab Oy
    Архитектурен проектант: Schauman Architects Ltd
Ikano - нискоенергиен пилотен проект  на Ruukki

» Всички новини