Новини

Алуминиеви профили - функции, свойства и приложениеМетални керемиди - защо да ги изберем?Профилни ламарини - бърз монтаж и сигурностЗащо да изберем улуците от подцинкована ламарина?Принтхаус край Будапеща с Lamella Cor - Ten 30 от Ruukki на главната фасадаГотовите халета - красота от металВъншна изолация - цени и ползиСандвич панели Ruukki - видове и приложението имАтрактивна дизайнерска сграда в Унгария с външна обвивка от RuukkiФасадни плоскости - цени и приложение

Ruukki е част от SSAB

Ruukki е част от SSAB

08-08-2015

Считано от 29.7.2014, Ruukki е част от SSAB. Заедно двете създадоха компания за стомана, базирана в Скандинавските страни и САЩ, която е водещ производител на глобалния пазар за модерни високоустойчиви стомани (МВУС) и отвърнати и закалени стомани (О&З), стандартни продукти като листа, плочи и тръби, както и решения за строитения бизнес.

 

Сливането на SSAB и Ruukki създава глобална компания за стомана, която предлага продукти и услуги с добавена стойност, разработени в тясно сътрудничество със своите клиенти с цел създаване на един по-силен, ясен и устойчив свят.

 

Новата компания има пет подразделения:

  • Специални стомани SSAB – глобален партньор за продукти и услуги от стомана с добавена стойност, като съвременните високоякостни стомани (СВЯС) и отвърнати и закалени стомани (О&З)
  • SAAB Европа – водеща компания, базирана в Скандинавските страни, за производство на изделия от стомана – висококачествени листа, тежки плочи и тръби
  • SSAB Америка – водеща компания-производител на стомана и висококачествени тежки плочи, базирана в Северна Америка.
  • Tibnor – водещ скандинавски партньор за дистрибуция на цялата гама продукти от стомана и услуги
  • Ruukki Construction – водещ европейски доставчик на енергоефективни решения за строителството

 

Акумулираните нетни приходи от продажби на двете компании за 2013 г., възлизат на приблизително 56 милиарда шведски крони (6,4 милиарда евро), а служителите на SSAB и Rautaruukki наброяват общо около 17 300. Компанията е с капацитет на годишно производство на стомана от 8,8 милиона тона.

 

Централният офис на SSAB се намира в Стокхолм, Швеция. Основните центрове на компанията за производство на стомана са разположени в Оксельосунд, Борленге и Люлео (Швеция), Раахе и Хамеенлина (Финландия) и Монпелие и Мобайл (САЩ).

 

SSAB е регистрирана на NASDAQ OMX скандинавската борса в Стокхолм и от 1 август заема втора позиция на NASDAQ OMX Хелзинки.

 

Ruukki е част от SSAB

» Всички новини