Новини

Ruukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанКъде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenСтоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation Сандвич панели Ruukki за селскостопански обектиФирма Ruukki - надежден партньор за Elektroskandia

Обновяването на фасадата от Ruukki помага за напредъка на бранда Hämeen Kirjapaino

Обновяването на фасадата от  Ruukki помага за напредъка на бранда  Hämeen Kirjapaino

14-09-2018

За Миика Хависто Hämeen Kirjapaino в област Тампере - Вехмайен във Финландия не е просто работно място, а почти втори дом.

Хависто е управляващ директор на тази семейна печатница, която ще отпразнува стогодишнината си след четири години. Компанията решава да обнови и реконструира сградата си. Така, преди няколко години на помещенията от 1963 г. е направена нова фасада. Облицовката, направена от Ruukki, е монтирана върху леката повърхност Siporex. В допълнение към сивата облицовка сградата разполага и с жълти панели за предпазване от дъждовна вода между прозорците и ъглите на сградата.
Елегантността и чистотата са важни, както за удобството на служителите, така и за корпоративния имидж. " Обновяването даде тласък на компанията и донесе печалба. Сега е много по-удобно и приятно да поканим и клиенти тук", каза Миика Хависто.

 

Хармонична фасада

Сградата Hämeen Kirjapaino има сложен дизайн, с ъгли и покриви на различни височини. Дизайнът придобива още по-сложна форма, когато разширението е завършено през 2015 г. "Когато проектирахме разширението, обмисляхме дали да останем в съществуващите помещения или да се преместим в нови. Строителството и преместването би довело до допълнителни разходи и прекъсвания на производството. Възможно е да се даде хармоничен вид на цялата сграда, тъй като новото разширение може да получи същия вид фасада като обновената част ", ентусиазира се Миика Хависто.

 

Водени от примери

 Ремонтът на Hämeen Kirjapaino получава тласък от модернизацията на помещенията на Glaston, които са в съседство. "Ние самите не сме строителни експерти, беше важно да видим сгради, които вече са завършени. Не беше достатъчно продавачът да ни каже, че стоманата е идеален материал за фасадата.”

Миика Хависто добави, че от самото начало използват продуктите на Ruukki в обновяването. Продуктите на Ruukki пристигат навреме и работата започва по план. Помещенията на Hämeen Kirjapaino в Тампере са обновени на два етапа. Първият етап е преди пет години, когато сградата е ремонтирана, а вторият - три години по-късно, когато е построено разширението.

Миика Хависто обобщава проекта в едно изречение: "Ние сме доволни от нашия избор и определено нямаме причина да съжаляваме".

 


Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

Обновяването на фасадата от  Ruukki помага за напредъка на бранда  Hämeen Kirjapaino

» Всички новини