Новини

Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияRuukki Construction ще стане мажоритарен акционер в Piristeel OyИзключителните възможности на фасадни облицовки Ruukki Къде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в МанчестърСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation

Сграда на бъдещето от сандвич панели Ruukki

Сграда на бъдещето  от сандвич панели Ruukki

12-02-2019

Най-големият британски закрит склад за горивни материали е построен от SCM Construction, използвайки Ruukki сандвич панели за покрива и стените. Разположен близо до Пенините в гр.Халифакс, Западен Йоркшир Англия, той е складов център , обслужващ битови и промишлени клиенти седем дни в седмицата. Складът Асо Енерджи работи в съществуващата сграда в продължение на почти 20 години и собственикът решава да направи подобрения и да предложи нов начин за съхраняване и разпространение на неговите продукти. Собственикът иска да създаде наследство за годините си в бизнеса, с което винаги може да се гордее и изпълнителят фирма SCM осъществи проекта.

 

Първокачествени сандвич панели

Изградени са две големи складови помещения, които дават допълнителен капацитет за съхранение на общо 8500 тона твърдо гориво върху палети и 1500 тона въглища в подземния склад. Стенните сандвич панели Ruukki SP2D и SP2C и покривните сандвич панели Ruukki са избрани от фирма SCM заради високото им качество и атрактивен външен вид, а също и заради изключително лесния им начин за монтаж на място , като и краткото време за изпълнение.

 

 Целенасочено решение

Фирма SCM, които имат над 20-годишен опит в бранша, е препоръчана на клиента. Тя е проектирала цветовата схема и естетиката, които са били поръчани за клиента, за да постигне точния облик, който желае. Този проект е четвъртият и най-големият, който SCM са построили, като са използвали сандвич панели на Ruukki, а други подобни разработки вече са в процес на подготовка.

 

 Пълна енергийна ефективност, благодарение на сандвич панелите

 

Тази сграда е не само естетически приятна, тя също е енергийно ефективна. Благодарение на термоефективната и херметична конструкция от сандвич панели, клиентите могат да спестят до 15% съдържание на влага в твърдите горива и следователно да получат допълнителен обем гориво при всяка покупка. Развитието не спира тук, тъй като има планове за монтиране на електрически пунктове за презареждане на електрическите превозни средства и инсталиране на 200 киловата соларни панели на покрива. Складовата база ще се отоплява с възобновяеми източници на биомаса, а дъждовната вода се събира за повторна употреба на място.

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

Сграда на бъдещето  от сандвич панели Ruukki

» Всички новини