Новини

Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияRuukki Construction ще стане мажоритарен акционер в Piristeel OyСграда на бъдещето от сандвич панели RuukkiИзключителните възможности на фасадни облицовки Ruukki Къде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикRuukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в Манчестър

С Ruukki от А до Я в търговският МОЛ "DAMME"

С Ruukki от А до Я в търговският МОЛ "DAMME"

14-06-2018

 

Опростяване на процеса на изграждане чрез използване на един производител- Джанис Захаранс, мениджър за разработване на проекти, Ruukki Латвия

" Възможността да работя с архитекти, ми дава вярва, че изборът на всички фасадни компоненти от един производител винаги е по-лесен за архитекта, отколкото използването на специални, сложни решения от много производители. Избирайки един производител, архитектите вече не трябва да поемат толкова голяма отговорност за толкова много неща. По-лесно е да изберете една компания като партньор и да използвате целия опит и познания, които имат. С помощта на готови решения в проекта архитектът е в състояние да избегне грешки, да създаде по-добра документация по проекта и да подобри качеството на окончателната сграда."

В Ruukki работим заедно с архитекта и строителя по време на фазата на разработване на проекта. Ако е необходимо, ние също говорим с клиента или инвеститора за ползите и най-доброто решение за задоволяване на техните нужди. Ако архитектът и инвеститорът имат ясни насоки или решения в началото на процеса, това ще помогне във фазата на разработване на проектите, във фазата на строителството и ще помогне за фазата на бюджета на проекта.

Също така съм убеден, че архитектите са по-ефективни и рационални с идеи за интегрирани системни решения, защото системното решение е по-лесно за процеса на изграждане. Архитектите имат повече свобода да играят с идеите си и могат да се съсредоточат върху архитектурата. Инвеститорите са в състояние да оценят правилните разходи за фасадни материали, а строителите могат да се свържат с една фирма, която предлага услуги, ако е необходимо.

Производство в големи размери

Търговският МОЛ "DAMME" с площ от 15 000 квадратни метра е най-големият МОЛ в района на Иманта в град Рига в Латвия. Сградата е добре позиционирана, а основната фасада е на улицата Kurzemes. Фасадата изглежда впечатляващо и решението е много важно за тях да привличат клиенти. Идеята на архитекта е да добави повече размери и форми за такава дълга фасада (~ 125 м). Перфектно работят и смесените сиво / червени цветови елементи.Те изглеждат модерно и дават уникален ефект на сградата. Безплатната перфорация и фоново осветление привличат вниманието, така че това иновативно решение е много добро за търговски тип сграда.

Ruukki emotion е готово цялостно фасадно решение, при което всички стенови компоненти са една система - стена (сандвич панели) + светодиодни болтове + перфорирани облицовки (Liberta, Ламела, Дизайн профили). В системата са включени всички аксесоари за захранване и контрол на светодиода.

Ясна визия за проект, готово решение и добро качество на строителството са основата за подобряване на общественото пространство. Надявам се, че този проект ще вдъхнови другите архитекти да играят още повече с размерите и цветовете. 

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

С Ruukki от А до Я в търговският МОЛ "DAMME"

» Всички новини