Новини

Стоманени конструкции от Ruukki за VärtaterminalenRuukki осъществи доставките на строителна площадка в КазахстанУникалната стоманена конструкция на Ruukki поддържа новата забележителност в СтокхолмRuukki ремонтира фасадата на производствената сграда на Metsa Wood във Vilppula, ФинландияRuukki Construction ще стане мажоритарен акционер в Piristeel OyСграда на бъдещето от сандвич панели RuukkiИзключителните възможности на фасадни облицовки Ruukki Къде е по-добре да се живее – в апартамент или къща? Пет причини да изберете къщата....Стоманени рамки от Ruukki за летище в РейкявикСтоманени профили на Ruukki за Bittium Corporation

Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален исторически музей в Манчестър

Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален  исторически музей в  Манчестър

28-09-2018

Първи по рода си в Обединеното кралство

Музеят показва селекция от галерии, обхващащи повече от 200 години история, от клането Питърлоу от 1819 до наши дни. Този национален музей на демокрацията показва не само историята на трудещите се, но също така предлага и дух на възможности за обучение и събития.

Съществуващата структура на обекта е известна като "Помпена къща" и е отворена преди повече от две десетилетия. В по-близки времена бяха направени планове за по-нататъшно развитие на сградата с разширение, което би привлякло всички колекции на музея под един покрив.

През 2010 г. тази визия се реализира, след като проектът получи инвестиция от 12,5 милиона паунда от местни, регионални и национални партньори. Едно многоетажно разширение е построено и е прикрепено към реставрираната помпена къща чрез стилна стъклена пътека. Архитектът, Остин-Смит: Господ, избра Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за облицоване на външната фасада.

За този проект е необходимо решение, за да се съчетаят архитектурно старите и новите сгради. Сградата има забележително крайбрежно място и е необходимо да представи очарователен екстериор, за да привлече посетителите и да позволи на музея да се откроява от околните сгради.

Използването на Liberta ™ Cor-Ten® 600 позволява на архитекта да проектира нова, модерна и елегантна сграда, но съвместима с тонуса на стареещата помпена къща. Това позволява на новото разширение да има смело присъствие, без да засенчва напълно историческия стил.

Тъй като сградата започва да остарява, външният материал ще се промени поради естественото въздействие върху околната среда на повърхността на материала. Това е една от причините, поради които материалът Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 се допълва от по-стари сгради, особено от зидария.

Национален история музей е първата обществена сграда в Обединеното кралство, която е построена с изключителна Corten метална обвивка. Сградата спечели наградата "Голям Манчестър" за сградата на годината през 2010 г.


Доставката на Ruukki: 2010 г.

Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600

 

Енергийно ефективни решения от RUUKKI за строителство.

 

Ruukki Liberta ™ Cor-Ten® 600 за Национален  исторически музей в  Манчестър

» Всички новини